top of page
  • Stina Siikonen

Ehdokasesittely ja ajatuksia järjestötyöstä

Päivitetty: 24. syysk. 2020

Kokosin ajatuksiani ja näkökulmia tulevista vaaleista, tulevasta valtuustosta ja järjestön kehittämisestä.
Olen yhteistyön rakentaja ja uusien ratkaisumallien kokeilija. Panostan paikallisen työn sujuvuuteen ja nuoren yrittäjyyden ymmärrykseen.


Valtuuston varapuheenjohtajuudessa minua kiinnostaa erityisesti uuden keskustelukulttuurin rakentaminen sekä mahdollisuus vaikuttaa järjestön toimintaan uudistavasti.

1. Esimerkki

Varsinais-Suomen Nuorten Yrittäjien tiimissä jalkauduimme paikallisyhdistyksiin ja avasimme yhteistyötä kunkin yhdistyksen alueen nuorten yrittäjien tavoittamiseksi. Yhteistyö on alkanut hyvin ja jo ensimmäisenä vuonna järjestimme nuorten yrittäjien tapahtumia mm. Salossa, Loimaalla, Liedossa ja Turussa, kaikki yhdessä paikallisyhdistysten kanssa. Saimme tapahtumiin vieraaksi myös kaupunginjohtajaa ja elinkeinojohtajaa, moni nuori osallistuja pääsi siis tekemisiin myös kaupunkinsa johdon kanssa.


2. Esimerkki

Salon Yrittäjien hallituksessa pohdimme, mitä konkreettista apua aluejärjestöltä kaipasimme. Aktiivisena paikallisyhdistyksenä totesimme tarvitsevamme tukea erityisesti jäsentapahtumien tuottamiseen ja niiden markkinointiin.

Kun havainto oli tehty, lähdimme Varsinai-Suomen Yrittäjien kanssa rakentamaan yhteistoiminnan mallia, missä tapahtumia järjestetään paikallisyhdistyksen nimissä, tuottaen se kuitenkin yhdessä aluejärjestön kanssa.

Lopputulos oli loistava ja tällä hetkellä moni aluejärjestön tapahtumista toteutetaan juuri näin.


Rohkaisenkin kaikkia paikallisyhdistyksiä pohtimaan, mitä tukea juuri oma toiminta kaipaa ja keskustelemaan siitä oman aluejärjestön toimihenkilöiden kanssa. Näin saamme aluejärjestön resursseja jaettua maakunnassa tasaisemmin ja vietyä lähemmäs jäseniä.
Yhteiskunta

Vaikka tuleva valtuusto keskittyy ensisijaisesti järjestötyöhön eikä edunvalvontaan, avaan silti hieman myös omia yhteiskunnallisia teemojani yrittäjyyteen liittyen.

  1. Haluan jakaa yrittäjyyden realiteetteja, asennetta ja kokemuksia työmarkkinoiden kehittämiseksi. Vastuun reilumpi jakautuminen lähtee yrittämisen ymmärryksestä.

  2. Haluan avata yrittäjyyden kaikille helpottamalla sivutoimista yrittäjyyttä ja kannustamalla ihmisiä kokeilemaan omia liiketoiminnallisia projektejaan. Tällä saavutamme varmasti paitsi kasvavaa liiketoimintaymmärrystä myös laajemman B2B-markkinan pienyritysten palveluille.


Kuulen mielelläni aluejärjestöjen ja paikallisyhdistysten mietteistä, huolenaiheista ja odotuksista tulevaisuuden suhteen!


stina.siikonen@koolle.fi, 040 7682924


#valtuustovaalit #valtuustonvarapuheenjohtaja #aluejärjestöt #paikallisyhdistykset #nuoretyrittäjät #yrittäjyyskaikille #toimivajärjestö #keskustelevajärjestö
0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page