top of page
  • Stina Siikonen

Etätoteutukset huomioon kulttuuriavustuksissa

Vuoden ensimmäisessä vapaa-ajan lautakunnan kokouksessa määritimme kulttuuritoiminnan tukemiseen tarkoitettujen yleis- ja kohdeavustusten jakoperusteet. Jakoperusteiden määrittely tulee tehdä ajatuksella, sillä ne sitovat vahvasti lautakuntaa, kun hakemusten hyväksymisistä myöhemmin päätetään.

Viime vuosina on yksiselitteisesti kielletty avustuksen käyttäminen laitehankintoihin. Olemme myös olleet tilanteessa, jossa emme ole määrittelystä johtuen voineet myöntää avustusta esimerkiksi videotaideteokselle, sillä sen toteutus olisi vaatinut laitehankintoja.


Korona on kurittanut kulttuurikenttää ja pakottanut etsimään vaihtoehtoisia tapoja tuottaa ja jakaa kulttuurisisältöä. Nykyisen tilanteen kesto on arvoitus ja uudet tavat tarjoavat jatkossakin kiinnostavia vaihtoehtoja tuotannoille. Etätoteutukset lisäävät myös kulttuurisisältöjen saavutettavuutta. Tässä ajassa päätimme esityksestäni edellisistä vuosista poiketen sallia avustusten käytön myös laitehankintoihin, mikäli ne liittyvät olennaisesti tuetun sisällön tuottamiseen.


Toivottavasti tällä lisäyksellä kaupunkimme kulttuuritoimijat pystyvät tuottamaan riskittömämpiä ja tavoittavampia sisältöjä, myös tulevina aikoina.
Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page