top of page
  • Stina Siikonen

Hyvillä mielin liittokokouksen jälkeen

Päivitetty: 21. helmik. 2021

Takana on, kampanja ja viimeiset esiintymiset sekä Suomen Yrittäjien valtuuston varapuheenjohtajan vaali. En tullut valituksi, mutta mieli on silti korkealla - miksi?


Inspiroiva viikonloppu

Koko liittokokousreissu edeltävän illan paneeleineen ja lauantain palkitsemistilaisuuksineen oli inspiroiva. Vaalien viimeiset paneelit olivat hyvähenkiset ja ehdokkaat täydensivät toisiaan kattaen laajasti yrittäjäjärjestön tehtäväkenttää ja edunvalvontateemoja. Vaikka joku kaipasi enemmänkin eroja, näkyivät ehdokkaiden painotuserot vastauksissa. Tällä kertaa oli myös yleisönkysymyksille aikaa, näille soisi tilaa myös pitkin kampanjaa.

Yrittäjäpalkinnot

Lauantain liitokokouspäivä alkoi valtakunnallisten yrittäjäpalkintojen jaolla ja mitä yrittäjiä lavalla nähtiinkään!

Vuoden Nuori Yrittäjä Douglas Castro (Darkglass Electronics) muistutti videollaan ehdottomasta laadun tavoittelusta, kolmen kärkeen sijoittuneet Lasse ja Maria Jalkanen (Rawmance Oy) taas omien arvojensa tinkimättömästä noudattamisesta sekä Tomi Mäkilä (Leikkiset Oy) tasa-arvoisen ja loistavan työilmapiirin vaikutuksesta menestykseen. Upeita tarinoita ja kaikista paistoi selkeä näkemys omasta suunnasta

Yksinyrittäjien ykköspalkinnon jakoivat

Marika Konga (Kongaamo) ja Heidi Hannus (Piha ja vihersuunnittelu Villa Garden), joiden opit oman työnsä arvostamiseen ja rohkeaan tekemiseen olivat hyvää kuultavaa.Valtakunnallisen yrittäjäpalkinnon saaneet neljä yritystä herättelivät myös tarinoillaan. By Pia's on tinkimättömällä tyylillään ja omalla visiollaan kasvanut menestyneeksi konspetiksi haastavalla vaatealalla. Picosun muistutti Suomalaisista korkean teknologian yrityksistä ja huipuosaamisen arvosta. Kuljetusliike Ville Silvasti Oy nosti esiin uskallusta ja riskinsietokykyä ja Sinituote Oy asiakaskeskeisyyttä, ympäristövastuuta ja perheyrittäjyyttä.Näiden tarinoiden kuuleminen virkisti taas ilman muuta omaa ajattelua ja niiden myötä on jo oman yritykseni kehitysideoita pöydällä ;)Vaalit

Järjestö koki suurta uudistumista hallituksen nuoren puheenjohtajan (Petri Salminen), tuoreiden varapuheenjohtajien (Anne Niemi ja Jyrki Hakkarainen) sekä uuden toimielimen, valtuuston puheenohtajan (Jyrki Mäkynen) ja varapuheenjohtajan (Mari Laaksonen) myötä.

Itse tavoittelemani valtuuston varapuheenjohtajan paikka kuului Marille selvin luvuin, mutta olen omasta kannatuksestani myös erityisen kiitollinen. 505 ääntä sisältää kannatusta myös monesta muusta kuin kotijärjestöstäni, mikä kertoo siitä, että järjestössä on rohkeutta kannattaa myös nuoria, hieman lyhyemmällä luottamustehtävä-cv:llä varustettuja henkilöitä.


Kaiken kaikkiaan vaalit olivat itselleni positiivinen ja tietenkin opettavainenkin kokemus. Erityisen lämmöllä ajattelen Marin ja Janne Vuorisen hyvää otetta tavoitellessamme samaa penkkiä.


Kiitollisena kaikille tukijoukoille, ehdotus- ja kannatuspuheeni pitäjille (Tapio Haapanen ja Jukka Alanko) sekä vaaleissa ehdolla olleille!


ps. kiitos kuuluu tietenkin myös Keski-Suomen Yrittäjille hyvin järjestetystä tapahtumasta!


pps. tulin valituksi valtuuston jäseneksi, pääsen siis jatkamaan töitä yrittäjyyden eteen myös valtakunnan tasolla.


コメント


bottom of page