top of page
  • Stina Siikonen

Mietteitä järjestöfoorumista ja vaaleista

Päivitetty: 24. syysk. 2020

Syyskuun puolivälissä oli Helsingissä koolla aluejärjestöjen edustajia. Hyvää katsausta edunvalvontaan, talouteen - sekä tietenkin vaaleihin.


Vaikka olen todella tyytyväinen moniin sujuviin etäkokouksiin ja -tapahtumiin, oli kyllä inspiroivaa päästä pitkästä aikaa keskustelemaan ja tutustumaan muiden vaikuttajien kanssa ihan ajan kanssa ja kasvotusten.


Illan aiheina nousivat ainakin toimialajärjestöjen rooli aluetason edunvalvontatyössä ja tulevan valtuuston rooli uutena toimielimenä.


Toisen päivän tentit herättivät paljonkin ajatuksia erityisesti nuoriin yrittäjiin liittyen:


1. Ensinnäkin teemme virheen etsiessämme toimintaamme mukaan aktiivisia nuoria yrittäjiä. Meidän pitäisi keskittyä tarjoamaan järjestönä nuorille yrittäjille kiinnostavaa sisältöä ja matalaa kynnystä liittyä eduista nauttiviksi, tavallisiksi jäseniksi. Heidän joukostaan tulemme jatkossa löytämään ne edunvalvonta- ja järjestötyöstä kiinnostuneet aktiivit, jotka pitävät toimintamme kukoistamassa. Jos haemme suoraan järjestöaktiiveja, nostamme kynnyksen naurettavan korkealle ja jopa epäämme nuorelta yrittäjäpolvelta mahdollisuuden olla järjestön voimaa kasvattavia rivijäseniä.


2. Mitä nuoret yrittäjät sitten kaipaavat? Varmasti niitä samoja, mitä monet kuvasivat itsekin aikanaan mukaan lähtiessään kaivanneensa: vertaistukea, verkostoja, näkyvyyttä ja sen kautta bisnestä. En usko tämän juuri muuttuneen, nämä ovat edelleen nuorella yrittäjällä akuutteja tarpeita. Sen sijaan yhteiskunnalliset toimintatavat, työskentelyyn ja perhe-elämään liittyvät arvot, verkostomainen työtapa ja sen rooli liiketoiminnan kehittämisessä, avoimuuden arvostus. Nämä ovat nähdäkseni erotuksena nuoren yrittäjän ajassa nyt ja ennen. Päästäkseen läpi, nämä näkökulmat täytyy houkutella esiin ja kuunnella aktiivisesti.


3. Luovat ja uudet alat ovat vielä aliedustettuina järjestömme vastuupaikoilla. Erityisesti innovaatiopuolella toimii paljon pieniä yrityksiä, joiden mukaan saaminen veisi meitä myös järjestönä kohti uusien alojen ymmärrystä.Järjestöfoorumin puheenjohtajatentti: Kuvassa vasemmalta Petri Salminen, Nina Rasola, Antti Rantalainen sekä tenttiä juontanut Sanni Kaikkonen (Sanni on muuten pitänyt erinomaisesti esillä tapahtuma-alan merkitystä ja tuskaa koronarajoitusten keskellä, ks. esim MTV:n haastattelu.)


Koko vaaliosuus tapahtumasta streamattiin Facebook Liveen, sen voi kurkata täältä (varapuheenjohtajaehdokkaat vuorossa 1:42)


Tenttien ja esitteiden ym. materiaalien myötä ilmassa oli vaalien tuntua!


0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page