top of page
  • Stina Siikonen

Kaupungin vuokrahelpotukset yrityksille

Vuosi sitten koronan iskiessä kaupungissa käytiin keskusteluja mahdollisuudesta myöntää vuokranalennuksia kaupungin kiinteistöissä vuokralla toimiville yrityksille. Viime keväänä tilanne oli uusi ja sekava, eikä asiassa syntynyt linjausta. Samaan aikaan monet yksityiset vuokranantajat tulivat mahdollisuuksien mukaan vuokrissa vastaan.


Maaliskuun vapaa-ajan lautakunnassa käsittelimme paikallisen, kaupungin tiloissa toimivan yrityksen vuokranalennusanomusta. Asiasta käytiin laajaa keskustelua ja työpaikkojen lisäksi huoletti palvelun säilyminen. Miksi sitten hylkäsimme anomuksen? Vuokranalennus olisi täysin perusteltu ja oikeutettu, mutta luukku oli väärä. Vapaa-ajan lautakunnan käytössä oleva budjetti on jaettava mahdollisimman monen kaupunkilaisen hyvinvoinnin tukemiseen. Lautakunnan syvempi rooli on ennen kaikkea ennaltaehkäisy (johon soisi kyllä budjetoitavan enemmänkin). Tiukassa budjetissa myönnettävät vuokranalennukset olisi täytynyt osoittaa jostakin toisesta kohdasta pois - tähän ei ollut valmiutta, eikä oikein mahdollisuuttakaan.


Yritys ansaitsee silti avun ja vuokranalennus on selvästi myös kaupungin etu. Auttamalla tiloissamme toimivia yrityksiä tilanteen yli varmistamme, etteivät tilat ole rajoitusten hellittäessä tyhjillään. Palvelujen saatavuuden lisäksi varmistamme samalla myöhempää vuokranmaksua. Toivon todella, että kaupunginhallitus kiinnittää asiaan huomiota ja saamme yhtenäisen linjan kaupungin vuokralla toimivien yritysten kohteluun.
0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page